Eco-excavator, project Custa

Van Beers Hoogeloon B.V., HFX Research B.V. en H2 Storage vormen een consortium om een graafmachine, genaamd Custa, te converteren naar elektrisch en waterstof.

Voor dit project is een 45 kW waterstof brandstofcel systeem nodig om de graafmachine aan te drijven zodat deze aan het werk kan. Het consortium heeft HyMove ingeschakeld om aan het project eco-excavator deel te nemen.

De Custa eco-excavator kan 7 dagen lang, 9 uur per dag draaien. Zo’n volledige week off-grid wordt geborgd door de nabijheid van een mobiel vulstation in een 10ft container. Hiermee kan de Custa zijn zware werk prima stand alone in natuurgebieden voltooien.

“Vanuit de branchevereniging is er heel veel belangstelling voor zero-emissie graafmachines. Dit maakt het een interessante markt in de toekomst en past perfect bij onze missie en visie bij te dragen aan een duurzame wereld door schone stroom beschikbaar te stellen” aldus HyMove.

Met de levering van de waterstofbrandstofcel levert en ondersteunt HyMove de volledige integratie en inbedrijfstelling van het systeem. Levering zal in overleg plaatsvinden.

© Copyright Hymove 2017. All rights reserved.