News and updates

0

Vijf waterstofbedrijven uit Gelderland hebben eigen vertegenwoordiging in China

Woensdag 29 januari 2020 hebben vijf Gelderse bedrijven een overeenkomst getekend om de handel tussen China en Oost-Nederland verder te bevorderen. De vijf bedrijven werken samen onder de naam HyNe en hebben vanaf heden een eigen vertegenwoordiger in China. Op het provinciehuis in Arnhem werd de overeenkomst hiervoor onder toeziend oog van Zhang Guosheng, lid van de raad van de Chinese ambassade in Den Haag, officieel ondertekend.

De eigen vertegenwoordiging van Oost-Nederland in China komt er op mede-initiatief van Tina Pan, afkomstig uit China en werkzaam bij HyMove in Arnhem. HyMove is een van de deelnemende bedrijven. ‘Door een eigen representative in China denken wij sneller tot zaken te kunnen komen. In Arnhem zijn op het IPKW-terrein meerdere hoogwaardige bedrijven uit de waterstofsector actief. De regio Oost-Nederland kan veel voor China betekenen, maar de enorme Chinese markt kan ook veel voor onze ontwikkeling betekenen,’ laat ze tijdens de ondertekening aan Waterstof Magazine weten. De commissaris van de Koning van Gelderland John Berends, director international Fons de Zeeuw van Oost NL en Zhang Guosheng hielden toespraken waarin ze het belang van de samenwerking nog eens bevestigden. De representative in China wordt betaald uit een subsidie van de RVO.

De ondernemingen die participeren in de deal zijn de Arnhemse bedrijven HyMove, Nedstack, Hyet en de Hogeschool Arnhem Nijmegen en onderzoeksinstituut Kiwa in Apeldoorn. HyNed is een RVO Partner In Business-programma dat Nederlandse kleine en middelgrote bedrijven ondersteunt bij het promoten van hun technologieën in het buitenland. Het HyNed-waterstofnetwerk staat open voor nieuwe leden. De volgende gezamenlijke activiteit van HyNed en zijn partners vindt plaats op de Hannover Messe in april 2020.

Tekst afkomstig uit Waterstof Magazine 30-1-2020

Comments

There are no comments yet.

© Copyright Hymove 2017. All rights reserved.