E-Mobility

E-Mobility

Bussen, trucks, personenvervoer en bestelwagens

Waterstofbussen en brandstofcel

Elektrische bussen met brandstofcellen, ook wel waterstofbussen genoemd, vormen een directe vervanging voor diesel- en CNG-bussen, zonder concessies te doen aan de servicekwaliteit. Deze brandstofcellen optimaliseren de prestaties van elektrische bussen door tijdens het rijden elektriciteit op te wekken uit waterstof, wat vervolgens wordt gebruikt om de batterijen op te laden.

Waterstofbussen zijn de enige emissievrije technologie die een naadloze vervanging van dieselvloten mogelijk maakt, met behoud van flexibiliteit in routes, korte tanktijd en vergelijkbaar gebruik van depotruimte.

Met meer dan zes jaar ervaring in het openbaar vervoer voor passagiers hebben bussen met het HyMove brandstofcelsysteem hun betrouwbaarheid bewezen. Ze tonen consistente prestaties, langdurige dagelijkse ritten gedurende alle seizoenen, zowel in stads- als streekvervoer én in binnen- en buitenland. Bussen aangedreven door het HyMove brandstofcelsysteem vertonen het laagste brandstofverbruik en een beschikbaarheid van meer dan 96%. Dit geldt bij een dagelijkse inzet van 14 uur, vijf dagen per week, gedurende meer dan zes jaar, met minimaal onderhoud aan de brandstofcel.

Waterstofbus met HyMove brandstofcelsysteem aan boord heeft het laagste brandstofverbruik en nul emissie.

Nul emissie transport is de toekomst

De vraag naar emissievrije zware bedrijfsvoertuigen is nog nooit zo groot geweest. Brandstofceltoepassingen in vrachtwagens bieden wagenparkbeheerders de operationele ervaring van traditionele dieselvoertuigen, gecombineerd met de voordelen van elektrisch rijden (nul uitlaatemissies en weinig geluidsoverlast), maar met snelle tankmogelijkheden. In vergelijking met batterij-elektrische oplossingen biedt brandstofceltechnologie een groter bereik, meer vermogen, een hoger laadvermogen en snellere tanktijden. Het is de meest haalbare oplossing om emissies te verminderen en een schonere toekomst te creëren, zonder compromissen in de bedrijfsvoering.

Waterstof is ideaal voor het centraal tanken van zware bedrijfstrucks, waarbij snel tanken resulteert in minder stilstand en een hoger gebruik van commerciële vrachtwagens. Tegenwoordig bieden verschillende bedrijven kant-en-klare oplossingen voor waterstofinfrastructuur en ontwikkelen ze methoden om groene waterstof te produceren uit hernieuwbare energiebronnen.