Laatste artikelen

Clean City en HyMove starten een partnership voor de productie van mobiele snellaadunits

Clean City SA en HyMove hebben gisteren officieel een strategische samenwerking bekendgemaakt voor de ontwikkeling en productie van snellaadunits, die in aanhangwagens, bestelauto’s en containers ingebouwd kunnen worden. De mobiele laadunits zijn bedoeld voor het off-grid en op locatie laden van elektrische voertuigen en machines. Gisteren werd tevens het prototype van de eerste 120 kW lader – de GameChanger 1 – gedemonstreerd. Eind van het jaar presenteren Clean City SA en HyMove de eerste megawatt charger voor elektrische heavy duty vrachtwagens en (bouw)machines.

Sandra Struis
10 May, 2024

Clean City en HyMove presenteren de eerste waterstof aangedreven generator voor het snelladen van EV's

Vandaag hebben Clean City en zijn technologiepartners HyMove en Venema E-Mobility Charge Systems de ‘GameChanger 1’ gepresenteerd. Het is de eerste mobiele, off-grid stroomgenerator met een waterstof brandstofcel voor het snelladen van elektrische voertuigen.

Met de mogelijkheid om simultaan twee elektrische voertuigen op te laden met een vermogen van in totaal 120 kW, werd de ‘GameChanger 1’ speciaal ontwikkeld om te voorzien in de behoefte van de haven van Livorno, één van de grootste Europese hubs voor elektrische auto’s. De EV’s worden daarmee aan boord van de Roll-on-roll-offschepen opgeladen. Eind 2024 zullen Clean City en zijn partners de ‘GameChanger 2’ presenteren, de eerste mobiele off-grid Megawatt charger met een vermogen van 800 kW DC op een trailer, die simultaan vier auto’s kan opladen of één elektrische  truck volgens de nieuwe standaard voor Megawatt Charging Systems (MCS).

Sandra Struis
8 May, 2024

Hybrid H2 Battery pack

Venema E-Mobility, HyMove en Rijngas introduceren het compacte en robuuste Hybrid H2 Battery pack. Een compleet accupakket met externe interfaces en een geïntegreerd H2 aggregaat en externe H2 opslag voor het opladen van het accupakket. Een revolutionaire gezamenlijke stap naar duurzaamheid en continuïteit.

HM Dev Admin
11 Sep, 2023

Participation round table Morocco-Netherlands

Theo Hendriks CEO of HyMove will participate in the round table discussing the relations between Morocco and the Netherlands in the field of Green Hydrogen. Theo Hendriks represents Eco-Stream Nederland B.V, active in the field of technical renewable solutions in the supply chain of energy and decarbonization of mobility.

HM Dev Admin
20 Jun, 2023

Commissioning Custa Excavator

The HyMove fuel cell power generator has been mounted to the eco excavator at Van Beers Hoogeloon B.V. One step ahead in the process of having the excavator back to work in the nature reserve.

HM Dev Admin
16 May, 2023

Waterstofbus als demonstratievoertuig door provincie Utrecht

Op 12 april 2023 heeft de HyMove waterstofbus als demonstratiebus gediend voor een rondrit door de provincie Utrecht met nieuwe statenleden. Utrecht werkt aan de benodigde infrastructuur en het gebruik van groene waterstof voor mobiliteit. De nieuwe statenleden werden d.m.v. een rondrit langs gemeenten en samenwerkende bedrijven over het waterstofconvenant van de provincie geïnformeerd.

HM Dev Admin
14 Apr, 2023